Fiskmassage | Om fisken
15554
page,page-id-15554,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Om fisken

Om Garra Rufa

Garra Rufa, Kangal Garra Rufa och Doctor fish är några namn på en mycket speciell fisk som älskar att suga bort döda och skadade hudceller från fötter och händer. Fisken har inga tänder, utan nibblar bort död hud. Den ger också en slags mikromassage som stimulerar blodcirkulationen i fötterna. Denna mjuka massage är en väldigt rolig och spännande upplevelse som ger dig fina och lena fötter.
Visst kan det kännas lite skrämmande och pirrigt att sätta ner fötterna bland flera hundra hungriga fiskar som direkt flockar sig runt, och nappar på dina fötter. Men det är lugnt, som sagt så har de inga tänder och behandlingen är garanterat helt smärtfri. När man för första gången stoppar ner fötterna i akvariet känns det lite spänt till en början och det kittlas lite, men när spänningen efter någon minut släpper är det bara fantastiskt skönt. En del jämför det med känslan att ha fötterna i kolsyrat vatten. Men just att det är spännande och en så annorlunda behandling bidrar med att locka kunder tror vi. När det dessutom är så härligt och resulterar i fina och lena fötter gör det saken bara ännu bättre.

SONY DSC

Garra Rufa upptäcktes enligt legenden i Kangal, Turkiet på 1400-talet och har sedan dess använts av lokalbefolkningen i Turkiet för att bota hudsjukdomar. Idag finns de i varma floder runt om i bland annat Turkiet, Israel och Irak. Det sägs att fiskarna, i sin saliv, producerar ett enzym som kallas ditranol som är bra för hudens celldelning. Vilket även ses som förklaring till att behandlingen i många fall har lett till lindrad psoriasis. Garra Rufa är en sötvattensfisk med en livslängd på 5-6 år och en storlek på upp till 10 cm.

Nu på senare tid har fisken och behandlingen blivit mycket populär världen över men ännu inte särskilt känd i Norden. Och det är här vi kommer in i bilden. Vår idé är att sprida detta till spa och skönhetssalonger runt om i Sverige till marknadens bästa pris. Så att alla kan testa denna fantastiska massage till ett bra pris och eventuellt bli av med sina hudbesvär.

Att både kunna lindra en hudsjukdom som 250 000-300 000 svenskar lider av och samtidigt ge behaglig massage är skäl nog till varför just Du ska ha världens roligaste behandling i din verksamhet.